Hoe werkt Een formulier maken in WordPress

De Ninja Forms plugin in 3 stappen

Formulieren zijn een belangrijk onderdeel van iedere website. Toch is het maken van een formulier geen standaardonderdeel van WordPress. Om een formulier toe te voegen aan je website maak je gebruik van een WordPress plugin. Er zijn honderden (gratis) plugins beschikbaar om contactformulieren mee te maken. Wij kiezen altijd voor Ninja Forms.

Het werkend maken van zo’n formulier bestaat uit 3 stappen. We kunnen deze stappen uitgebreid uitleggen, maar dat doen we niet. De kans dat de uitleg binnenkort achterhaald is, is groot. Plugins, de goede in ieder geval, worden regelmatig aangepast. In plaats van een uitleg vind je hieronder de 3 stappen en daarbij de relevante link naar de uitleg op de website van Ninja Forms.

Een formulier maken met Ninja Forms in 3 stappen

Stap 1 – Bouwen van het formulier

Het formulier aanmaken en de gewenste velden toevoegen.
Tip: Vergeet de verzendknop niet…
Bekijk de uitleg op de Ninja Forms website

Stap 2 – Afhandelen van een ingezonden formulier

Hier bepaal je hoe jij een formulier binnenkrijgt in je mailprogramma. Ook bepaal je hier wat degene die het formulier verstuurt te zien krijgt. Denk aan een automatische bedankmail, of een bedanktekst op de pagina.
Tip: Het is belangrijk om aan degene die het formulier verstuurt te laten weten dat je het formulier ontvangen hebt!
Bekijk de uitleg op de Ninja Forms website

Stap 3 – Toevoegen van het formulier aan je website

Er zijn meerdere methodes om een formulier toe te voegen aan je website. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruik van een shortcode op de gewenste pagina. Met de shortcode methode heb je volledige controle over de plaats van het formulier op je pagina.
Bekijk de uitleg op de Ninja Forms website

Boeiend? Delen mag...